Scufundari la Marea Neagra + video - filmari subacvatice

Putini stiu ca Marea Neagra este plina de viata, de bancuri de pesti, covoare intregi de alge, moluste, crustacee, dar si de o seama de vestigii arheologice precum amfore antice grecesti si ancore ale corabiilor medievale.

Oferta de practicare a sporturilor nautice, desi nu foarte dezvoltata, este prezenta in statiuni ca Mamaia sau Olimp.

O plimbare sub apa, o sesiune de snorkeling, dureaza circa 30 de minute si consta intr-o plimbare sub apa alaturi de instructor, cu echipament pentru snorkeling: masca, snorkel si o pereche de labe .



Echiparea pentru scufundari

Detentorul - piesa de rezistenta pentru echipamentul de scuba diving, este un element esential.

Fiecare detentor trebuie sa asigure o respiratie fara efort. Aerul trebuie sa fie furnizat usor si in cantitatea ceruta.

Vesta compensatoare - este coloana vertebrala a unui sistem de scufundare scuba. O vesta bine conceputa permite scafandrului sa pluteasca confortabil la suprafata, facilitand miscarile precise si usoare ale corpului sub apa. La fel de important este ca vesta sa se potriveasca scafandrului pentru a micsora rezistenta la inaintare si efortul depus in timpul inotului, asigurand astfel un maxim confort pe parcursul scufundarii.

Computerele de scufundare - procesoare ultra rapide, memorii incapatoare si o varietate de caracteristici noi, toate intra in alcatuirea unui computer de scufundare modern.

Indiferent daca este monitorizata adancimea, durata unei aventuri subacvatice, daca este calculata absorbtia azotului, masurata cantitatea de aer din butelie sau este indicata directia, fiecare scafandru trebuie sa fie capabil sa foloseasca si sa se poata baza pe computer.

Costum umed - trebuie sa se comporte ca un al doilea strat de piele.

Sa fie flexibil, adaptabil si in acelasi timp suficient de rezistent pentru a asigura maximum de protectie termica si confort, indiferent de conditiile de scufundare. Mai mult decat un simplu accesoriu, costumul umed trebuie sa fie alcatuit din componente care pot fi usor combinate si suprapuse, astfel incat sa raspunda exact oricarei exigente impuse de mediul de scufundare.

Costum uscat - permite sa va bucurati de scufundarea in apa la temperaturi scazute, de pana la 4 grade Celsius.

Costumul protejeaza pielea de apa foarte rece si asigura un transfer cat mai redus de caldura intre corp si mediu.

Masca, Labe si Snorkel - cel mai important aspect in alegerea acestora este modul in care vi se potrivesc. (Elena Stoica, Turism Club)


Comentarii