Cele mai ciudate hoteluri din lume

Telegraph.co.uk a realizat lista celor mai ciudate hoteluri din lume. Camerele standard sunt înlocuite cu cele mai neobişnuite spaţii. Clasicul pat matrimonial este înlocuit cu paturi sculptate în gheaţă. Privelistea de pe geam e de nerecunoscut, peisajele fiind uneori panorame, alteori scene din adancul marilor, unele camere de hotel fiind amplasate sub nivelul apei, acolo unde vizitatorii sunt vecini doar cu pestii.

Hôtel de Glace (Canada) rooms



With all the intimacy of an igloo, our Hôtel de Glace rooms become natural nordic cocoons for the duration of your stay. They offer the original Hôtel de Glace experience.

Whether you come as a couple or with family or friends, our Hôtel de Glace rooms have one, two, or three queen beds to accommodate you.

Click here for more information and reservations.

http://www.architecturelist.com/wp-content/uploads/2008/02/ice-hotel-3.jpg

Un alt tip de senzatii tari oferite de cei mai exotici hotelieri este reprezentata de hotelurile de gheata, intregul mobilier fiind realizat din asa ceva. Mai mult un igloo, decat o camera ultra-scumpa, care ofera ceva celor cu foarte multi bani, chiar si paturile intr-o astfel de camera sunt realizate din gheata. Din fericire, acestea sunt prevăzute cu saci de dormit speciali, care ţin de cald chiar şi atunci când temperatura scade până la -40 de grade Celsius.

Un astfel de hotel de gheata se organizeaza anual si in Romania, in Fagaras, in zona cabanei Bilea, dupa inchiderea Transfagarasanului, pe durata iernii. Pe langa camere, hotelul de gheata mai are si o biserica in care se oficiaza nunti, motiv pentru care a si fost gazda unor asemenea evenimente cu oarecare rasunet in mass media romaneasca. Clujenii sunt cei care prefera cel mai mult o asemenea locatie, desi Sibiul si Brasovul sunt mult mai aproape.



http://www.essential-architecture.com/STYLE/strange_houses3.jpg

Cei care caută aventura pot opta pentru un hotel subacvatic. Clienţii trebuie să se scufunde la aproape patru metri sub apă pentru a ajunge în camere. Proprietarul “Ariau Towers Hotels” din Brazilia a avut o idee inedită: un hotel la înălţime. Clienţii vor fi uimiţi să vadă în loc de holuri, pasaje aeriene.

Iar cei care suferă de rău de inaltime, pot alege să-şi petreacă vacanţa într-o grotă, undeva în Statele Unite în munţii Ozark.
Prezentarea Ariau Towers Hotels

Escape to the natural beauty and wild majesty of the Amazon Rainforest - one of the most exhilarating destinations on the planet. Nestled in a canopy of trees above the Amazon River, Ariau Amazon Towers jewel of the Amazonian Rainforest and the only hotel resort built completely at tree top level in the Jungle.

Experience the ultimate in eco-tourism - from navigating the Amazon River to swimming with rare pink dolphins, to trekking through the rainforest to relaxing in a luxury tree house surrounded by the wonders of nature.

Welcome to Brazil’s largest eco-friendly treetop hotel and discover rejuvenation and adventure in the heart of the Amazon. Ariau Amazon Towers was chosen as one of the 1000 place to see before you die by the Travel Channel.

Deosebit de atractive sunt hotelurile cu camere imerse, zonele cele mai cautate fiind cele din vecinateatea padurilor de alge sau cu o fauna marina bogata, cum ar fi cele de pe atoli. Astfel vizitatorii nu au un acvariu, ci locuiesc intr-un acvariu.


Text preluat de pe club.nicuilie.eu

Comentarii

  1. IN portal » Cele mai ciudate hoteluri din lume5 februarie 2009 la 06:33

    [...] Cele mai ciudate hoteluri din lume 05.02.2009 | Author: hrnicu | Posted in nicuilie.eu Telegraph.co.uk a realizat lista celor mai ciudate hoteluri din lume. Camerele standard sunt înlocuite cu cele mai neobi?nuite spa?ii. Clasicul pat matrimonial este înlocuit cu paturi sculptate în ghea??. Privelistea de pe geam e de nerecunoscut, peisajele fiind uneori panorame, alteori scene din adancul marilor, unele camere de hotel fiind amplasate sub nivelul apei, acolo […] Vezi tot articolul [...]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu