Prezentare Gura Portiței - Litoralul sălbatic pentru toți (video și foto spectaculoase)

Gura Portiței este o localitate situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării. Inițial un sat pescăresc, Gura Portiței (sau Portița) este cunoscută ca una dintre cele mai retrase și liniștite sate turistice, reprezentând o alternativă la Vama Veche, care a devenit prea populară și aglomerată în ultimii ani. Această zonă rămâne neschimbată și oferă o experiență autentică pentru cei care vor să cunoască o superbă zonă virgină de coastă a țării.




Distanța de Tulcea până la Gura Portiței este de aproximativ 50 de kilometri și poate fi accesată fie cu barca, fie pe uscat. Aici vei găsi o plajă de nisip care se întinde pe o lungime de 4 km, despărțind Marea Neagră de Lacul Golovița. Deși nu există un număr mare de restaurante, cluburi sau supermarket-uri, mâncarea cu specific românesc are farmecul bucătăriei dobrogene și a numeroaselor etnii ce conviețuiesc armonios în această zonă. Liniștea naturală și frumusețea sălbatică a Gura Portiței o fac o destinație unică pe litoralul românesc.

Imagine reprodusă după grupul de FB Geografia lumii, https://www.facebook.com/groups/375478421286469/user/100037367944885 :
  •  Gura Portiței - locul în care Delta Dunării întâlnește Marea Neagră.Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Limanul Golovița, din Delta Dunării, făcând parte din comuna Jurilovca.
  •  Descoperit în anul 1736, Gura Portiței este un colț de paradis ce a fost inițial un sat pescăresc. Denumirea de Gura Portiței desemna comunicarea existentă inițial între limanul Golovița și Marea Neagră.                         
  •  Acesta a fost închis în anii 1970, ceea ce a transformat Golovița într-un lac închis, cu apă în curs de desalinizare. Lacul comunică la nord cu Lacul Razim, iar la sud cu Limanul Sinoe, printr-un sistem de ecluze.
  •  Zona este o parte a " Rezervației biosferei Delta Dunării".Sursă internet.


Comentarii

Bun la drum

Bun la drum
microdoze de literatură

Postări populare de pe acest blog

Listă: Cascade celebre din România

Cele mai ciudate hoteluri din lume

Rezervatii naturale in jud. Alba (Transilvania)

Castrul de la Poiana Bivolari (Vâlcea)

Campinguri in Delta Dunarii

Peisaje rurale

video: Cetatea Capidava din Topalu, Constanța - locuri mai puțin cunoscute din România

Dealul Zakel - Rezervatia de stepa din Valea Sarba

Pestera Ponoras (Muntii Apuseni)