Toamna în România - imagini, sfaturi, drumeții

 Dacă verile devin tot mai caniculare și mai neplăcute, toamna se transformă în cel mai bun anotimp pentru a călători în România. În plus, dintotdeauna, toamna a oferit cele mai frumoase culori în zonele în care natura se păstrează vie și curată.


video: Toamna în Munții Apuseni

Vremea în septembrie este plăcut caldă, cu temperaturi ridicate variind între 25 și 30 de grade Celsius și minime de la 0 la 15 grade Celsius în timpul nopții.

Galerie foto: Toamna în România






Dacă sunteți în căutarea unora dintre cele mai bune locuri pentru a vă bucura de toamnă în România, ați putea lua în calcul următoarele destinații:

Drumul Transalpina: Cel mai inalt drum din Romania, Drumul Regelui, este cel mai frumos intre Ranca si Obarsia Lotrului. Această porțiune de drum șerpuiește între văi uscate cu iarbă scurtă și vârfuri abrupte de munte, iar peisajul rămâne neschimbat din primăvară până în toamnă. Pe timpul iernii, drumul este închis și impracticabil.

Satul Rimetea: Situat in judetul Alba, la poalele Apusenilor,, acest sat alb pare mai stralucitor in lumina toamnei. De fiecare dată când ajungi aici, vei fi uimit de cât de ordonat arată cu ferestrele vopsite în verde și cu mușcatele roșii de pe pervazurile ferestrelor. Cu toate acestea, atunci când este înconjurat de copaci galbeni și roșii, pare și mai alb. Deoarece este situat într-o depresiune, aici diminețile sunt acoperite de ceață și fumul gri de la coșuri. Recent, aici a filmat Mungiu ultimul său film prezentat la Cannes.



Sinaia: Cea mai cunoscută stațiune montană din România, Sinaia, care și-a luat numele de la Muntele Sinai, este încadrată de păduri dese. O plimbare din centrul orașului până la Castelul Peleș, pe poteca de pământ, vă va arăta ce înseamnă toamna în munții românești: rece, colorată și ceață.

Cetatea Cisnădioara: Cu biserica fortificată cocoțată pe un deal, casele tradiționale și munții în fundal, Cișnădioara este o priveliște de toamnă.

Comentarii