Canioning - Aven - Cascade in Gorj - prezentare si video


Zona Gorjului, de la Parang, pana la Godeanu si Mehedinti, cu Subcarpatii Gorjeni ofera cele mai spectaculoase locuri pentru aceasta aventura: canioane uscate sau cu apa, avene si galerii orizontale, lungi de zeci de metri, cascade, pesteri, chei, toate aflate la distante mici unele de altele.

Traseul cuprinde parcurgerea sectoarelor de vai inguste si adanci sapate de apa de-a lungul timpului, vai active prin care mai curge apa, sau fosile prin care cursul de apa a disparut sau este sezonier.

Activitatea este deosebit de atractiva, atat prin ineditul peisajului, cat, mai ales, prin diversitatea procedeelor necesare parcurgerii: catarare, coborare, curgere prin tobogane naturale, traversari de marmite etc.

O zi de adrenalina prin vai inguste si adanci, prin apa sau pe sub cascade, poate include off-road cu masini de teren pana in buza canionului, traversarea unui canion (catarare, coborare, bodyrafting), coborarea unor cascade a caror inaltime poate ajunge si la 30 -35 de metri, avand caderi sub unghi de 90 sau 45 de grade. Sarituri in cascade si balaceala in „piscina“ lor.

In bazinul superior al vaii Balta se gaseste o insiruire de sapte cascade de 8 - 35 de metri.

Activitatea nu este periculoasa deoarece se desfasoara numai atunci cand nivelul apei in vad este de maxim 50 - 70 de centimetri. (Elena Stoica, Turism Club)

Comentarii