Prima aventură a fost mersul la plajă + plaje sălbatice din România

 
Plaja fără sfârșit

Ce îți vine cu adevărat în minte când auzi cuvântul “plajă”? Nisip? Rechini? Valuri? Soare? Probabil. Sau tipe “aproape” dezbrăcate, bikini de baie sexy, surferi în costume mulate și mult bronz.

Sau foarte, foarte multă aglomerație? Cu greu mai poți găsi azi un petic de plajă cu nisip frumos și care să nu fie plin de lume.

 

Istorie

 

Cu 2 miliarde de ani în urmă furtunile au adunat masele de pământ până când dealuri litorale au fost dispuse să stea de strajă în fața stâncilor lovite de valuri. Astfel, cordoanele de plajă au început să apară.

Elita romană a inventat cuvântul “otium”, un gen de week-end de muncă la mare. În rezervele luxoase de pe plaje, aceștia citeau, scriau și se făceau conversații filozofice.

Doctorul Robert Wittie, pionierul băilor terapeutice de pe plajele de la Scarborough (Anglia), a atras mii de pacienți. Dar abia în timpul lui Napoleon al III - lea mondenii au început să-și petreacă verile la mare și abia la începutul secolului XX au apărut primele costume de baie specializate - mari cât un impermeabil.


Litoralul Mării Negre – harta, imagini, informații, filme (litoralul românesc și cel bulgăresc la un loc)Litoralul Mării Negre are doar trei plaje consistente, toate de un bun renume dar exploatate turistic din ce în ce mai puțin datorită dificultăților economice… Citește mai mult »

Harta turistică Halkidiki
Halkidiki este una dintre cele mai populare destinații din Grecia pentru turiștii români. Destinația este accesibilă pe șosea, prin Bulgaria, fie cu autocarul, fie cu… Citește mai mult »

video: Plaje sălbatice din România


Scurtă istorie a plajelor, costumului de baie și turismului estival

Plaja fără sfârșit Ce îți vine cu adevărat în minte când auzi cuvântul „plajă”? Nisip? Rechini? Valuri? Soare? Probabil. Sau tipe „aproape” dezbrăcate, bikini de baie sexy, surferi în costume mulate și mult bronz. Istorie Cu 2 miliarde de ani în urmă furtunile au adunat masele de pământ până când …

Comentarii