Prima aventură a fost mersul la plajă + plaje sălbatice din România

 




Plaja fără sfârșit

Ce îți vine cu adevărat în minte când auzi cuvântul “plajă”? Nisip? Rechini? Valuri? Soare? Probabil. Sau tipe “aproape” dezbrăcate, bikini de baie sexy, surferi în costume mulate și mult bronz.

Sau foarte, foarte multă aglomerație? Cu greu mai poți găsi azi un petic de plajă cu nisip frumos și care să nu fie plin de lume.

 

Istorie

 

Cu 2 miliarde de ani în urmă furtunile au adunat masele de pământ până când dealuri litorale au fost dispuse să stea de strajă în fața stâncilor lovite de valuri. Astfel, cordoanele de plajă au început să apară.

Elita romană a inventat cuvântul “otium”, un gen de week-end de muncă la mare. În rezervele luxoase de pe plaje, aceștia citeau, scriau și se făceau conversații filozofice.

Doctorul Robert Wittie, pionierul băilor terapeutice de pe plajele de la Scarborough (Anglia), a atras mii de pacienți. Dar abia în timpul lui Napoleon al III - lea mondenii au început să-și petreacă verile la mare și abia la începutul secolului XX au apărut primele costume de baie specializate - mari cât un impermeabil.


Litoralul Mării Negre – harta, imagini, informații, filme (litoralul românesc și cel bulgăresc la un loc)



Litoralul Mării Negre are doar trei plaje consistente, toate de un bun renume dar exploatate turistic din ce în ce mai puțin datorită dificultăților economice… Citește mai mult »

Harta turistică Halkidiki




Halkidiki este una dintre cele mai populare destinații din Grecia pentru turiștii români. Destinația este accesibilă pe șosea, prin Bulgaria, fie cu autocarul, fie cu… Citește mai mult »

video: Plaje sălbatice din România


Scurtă istorie a plajelor, costumului de baie și turismului estival

Plaja fără sfârșit Ce îți vine cu adevărat în minte când auzi cuvântul „plajă”? Nisip? Rechini? Valuri? Soare? Probabil. Sau tipe „aproape” dezbrăcate, bikini de baie sexy, surferi în costume mulate și mult bronz. Istorie Cu 2 miliarde de ani în urmă furtunile au adunat masele de pământ până când …

Comentarii

Bun la drum

Bun la drum
microdoze de literatură

Postări populare de pe acest blog

Listă: Cascade celebre din România

Prezentare Gura Portiței - Litoralul sălbatic pentru toți (video și foto spectaculoase)

Cele mai ciudate hoteluri din lume

Rezervatii naturale in jud. Alba (Transilvania)

Peisaje rurale

Cea mai mare aventura: jungla amazoniana

Pestera Ponoras (Muntii Apuseni)

Parcul natural Golul alpin Fagaras - video

Campinguri in Delta Dunarii

Liftul pentru bărci din Ronquières (Belgia)