Caiace - Scufundari - speo scuba diving in Pestera Izverna

O zi de distractie si balaceala pe lacurile din apropierea orasului Targu Jiu cuprinde off-road cu masini de teren pana la unul din lacurile aflate in apropierea orasului Targu Jiu, plimbari cu caiacele si barcile pneumatice, intreceri si batalii navale, scufundari cu snorkel-ul si cu aparat autonom de scufundare.


Daca preferati activitatile de speo scuba diving, atunci alegeti Pestera Izverna din Muntii Mehedinti, locatie ce ofera printre cele mai bune conditii din Europa pentru derularea acestui tip de activitati. Apa foarte curata permite o vizibilitate foarte buna, iar lacurile subterane si sifoanele ofera satisfactii garantate.


Echiparea canioning

- Combinezonul de neopren trebuie placat pe corp cu o cagula, aceasta fiind deosebit de utila, avand un rol de protectie termica si mecanica
- Paslari din neopren recomandati deoarece picioarele se afla in mare majoritate a timpului in apa
- Incaltamintea - sunt recomandati vechii basketi cu o buna aderenta.
- Casca este indispensabila, ea va permite sa evitati accidentele in caz de cazatura, o casca cu deschizaturi este preferabila pentru ca orificiile permit evacuarea apei.
- Hamul trebuie sa fie adaptat utilizatorului. Este preferabil sa aveti un ham cu suport material si protectie la nivelul coapselor (pentru tobogane acesta va evita desfacerea combinezonului)
- Bucle-chingi de 8,5 milimetri pana la 9 milimetri echipate cu carabiniere. Sunt foarte utile pentru a urca in inaltime cascade sau pentru tiroliana
- Coborator - poate fi de tipul opt sau cu deschizator tip magic „Ernery“
- Un rucsac cu un orificiu pe fundul sacului pentru evacuarea apei
- Bidon etans de capacitate mai mare care va permite sa puneti imbracamintea, materialul foto si hrana
- Coarda statica sau dinamica este recomandabil sa fie de 9-10 milimetri
- Coarda de rezerva - in cazul pierderii sau deteriorari corzii principale.
- Pitoane, spituri, ciocan, blocatoare.



Comentarii